word lid!
NLJUG logo

Ramon Wieleman

Ramon Wieleman

Ramon Wieleman is Community manager bij NLJUG


 • De beste sprekers van J-Fall 2017

  J-Fall 2017 was een dag met vele goede sessies, maar wie zijn uiteindelijk het best beoordeeld? De NLJUG community heeft zelf de beoordelingen in gevuld en hieruit is een top 10 gekomen. Daarnaast zijn ook de 3 beste nieuwkomers gekozen die naar JavaOne mogen gaan!

 • Tips & tricks om het meeste uit J-Fall 2017 te halen

  Om ervoor te zorgen dat je als bezoeker het maximale uit J-Fall haalt hebben we een aantal tips & tricks voor je verzameld. De meeste van de onderstaande tips & tricks zijn redelijk logisch, maar om ervoor te zorgen dat niemand onbeslagen ten ijs komt hebben we ze toch maar even voor je opgesomd.

 • Bekijk de video van Venkat Subramaniam nu

  De NLJUG University sessie met Venkat Subramaniam was een enorm succes! 150 uitverkorenen konden op 11 september de sessie `Twelve Ways to make Code Smell Less` live bijwonen. Voor alle thuisblijvers hebben we de sessie opgenomen. Bekijk deze sessie dus eens rustig terug. De NLJUG University Session met Venkat Subramaniam is mogelijk gemaakt door onze partners Craftsmen en Blue4IT

 • J-Fall 2017: registratie geopend en programma online

  Het is zover: het programma voor J-Fall 2017 is bekend en de registratie voor de grootste Java conferentie van Nederland is vanaf nu geopend! J-Fall zal op 2 november alle bezoekers een compleet programma bieden over alle onderwerpen, die belangrijk en relevant zijn voor de Java professional van de toekomst. 

 • UITVERKOCHT: NLJUG University Sessie met Venkat Subramaniam op 11 september

  DEZE NLJUG UNIVERSITY IS HELEMAAL UITVERKOCHT. RESERVEWACHTLIJST IS OOK VOL! HELAAS KUNNEN WE NIET MEER TICKETS BESCHIKBAAR STELLEN. Venkat Subramaniam is zonder twijfel een van de beste sprekers uit de Java-wereld. We zijn er dan ook zeer trots op dat Venkat op maandag 11 september voor de NLJUG naar Nederland komt om op deze speciale NLJUG University Sessie te spreken! Bij een topspreker hoort natuurlijk ook een toplocatie. Met grote dank aan onze partners Craftsmen en Blue4IT hebben we voor deze sessie het Spoorwegmuseum in Utrecht gereserveerd voor een avond vol Java.

 • Java One 2017 San Francisco 1 -5 Oktober

  JavaOne is het grootste Java-evenement ter wereld en vindt plaats van 1 tot 5 Oktober 2017 in San Francisco. NLJUG biedt haar leden de kans om met een flinke korting de JavaOne in San Francisco te bezoeken. Wanneer je je deze week nog inschrijft pak je de kortingcode nog op het earlybird tarief. Leden die gebruik willen maken van deze kortingscode kunnen mailen naar info@nljug.org. Wij zullen je dan de kortingscode zo snel mogelijk toesturen.

 • Doe mee met het NLJUG JCP event op 11 augustus

  Het zal niet lang meer duren voordat de release van Java 9 een feit is. Op vrijdag 11 augustus duiken JUG-leden van over de hele wereld in de details van deze nieuwe versie tijdens deze online sessie . De deelnemers zullen een aantal van de features van Java 9 leren kennen, en ook wat Tips and Tricks meekrijgen. Presentaties zullen worden verzorgd door o.a. Simon Maple (vJUG), Robert Scholte (Apache Maven) en Josh Juneau (CJUG). Volg de sessies online of samen met andere NLJUG-leden in Utrecht, stel vragen, en leer hoe jij je voordeel kan doen met Java 9.

 • Save the date: Venkat Subramaniam komt naar Nederland

  Pak maar alvast je agenda en noteer op maandag 11 september 2017: Venkat Subramaniam komt naar Nederland! Venkat is één van de bekendste sprekers uit het internationale Java-circuit en hij komt speciaal voor de NLJUG op 11 september naar Nederland. Momenteel zijn we hard bezig met het zoeken van de perfecte locatie om deze Java Rockstar te ontvangen.

 • Evaluatie J-Spring 2017

  J-Spring 2017 took place on Wednesday May 10th. The NLJUG looks back at a very successful event with enthusiastic and constructive responses from the community! Below you will find the most eye-catching results of the J-Spring 2017.

 • Programma J-Spring 2017 bekend

  NLJUG organiseert na vele jaren opnieuw haar eigen voorjaarsconferentie J-Spring. Enkele weken geleden is de registratie voor J-Spring 2017 geopend en zijn er volop kaarten door jullie besteld. Nu kunnen we vol trots ook het programma voor J-Spring 2017 aan jullie bekend maken.

 • J-Spring 2017: registratie nu geopend!

  Leg alles snel neer wat je nu aan het doen bent en ga snel naar de nieuwe website van J-Spring 2017. De registratie voor J-Spring 2017 is namelijk nu geopend voor alle leden van NLJUG! In tegenstelling tot J-Fall vragen wij voor een bezoek aan J-Spring een kleine bijdrage van 30 euro om onder andere de locatiekosten te kunnen dekken. J-Spring 2017 biedt slechts plek aan 500 leden, dus wees er snel, want OP=OP.

 • J-Spring is terug!

  Ja, je leest het goed: J-Spring is terug van weggeweest! Op 10 mei organiseert NLJUG wederom haar eigen Java voorjaarsconferentie op een gloednieuwe locatie. J-Spring 2017 zal namelijk plaatsvinden in Amsterdam bij het Taets Arts & Events Park.

 • Sprekers en programma IoT Tech Day 2017 bekend!

  Op woensdag 19 april zullen de deuren van de Jaarbeurs weer open gaan voor 1.300 IoT liefhebbers, die afkomen op de IoT Tech Day 2017. De programmacommissie heeft het programma vandaag bekend gemaakt en het is dus nu voor iedereen te bekijken welke nationale en internationale topsprekers hun kennis over het Internet of Things komen delen.

 • Geslaagde tweede JCP meeting

  Op donderdag 2 februari heeft de tweede JCP meeting plaats gevonden, in samenwerking met CGI Nederland. Op hun kantoor in Rotterdam kwam iedereen bijeen. Het onderwerp van deze sessie was de vernieuwde Java EE Security API, ook bekend als JSR 375, met een goede opkomst van 37 geïnteresseerden blijkt dat dit binnen onze community zeker leeft.

 • IoT Tech Day 2017: dubbele korting (100 euro!) op tickets voor NLJUG-leden

  Op woensdag 19 april staat wederom dé grootste Internet of Things conferentie van Europa - de IoT Tech Day 2017 - op het programma in de Jaarbeurs Utrecht. Net als voorgaande edities is NLJUG de trotse organisator van dit futuristische event, waarbij alle technologische aspecten van het Internet of Things besproken zullen worden. Daarom geeft de NLJUG een exclusieve korting van 50% op de ticketprijs voor de IoT Tech Day 2017 voor alle leden.

 • Video's van alle J-Fall sessies nu online

  Tijdens J-Fall 2016 zijn er natuurlijk altijd meer sessies, die je niet kunt bezoeken, dan sessies die je wel kunt bezoeken. Daarom heeft de NLJUG alle sessies opgenomen, zodat je thuis of op kantoor toch nog alle gedeelde Java-kennis van J-Fall 2016 kunt bekijken.

 • Bekijk de aftermovie van J-Fall 2016

  Op donderdag 3 november 2016 vond J-Fall 2016 - dé Java-conferentie van Nederland - plaats in de CineMec in Utrecht. Het was een dag vol workshops, ontmoetingen met vakgenoten, ontdekken van nieuwe technologie, keynotes en natuurlijk heel veel Java-technologie. Omdat beelden meer zeggen dan 1.000 woorden presenteren wij jullie vol trots: de officiële aftermovie van J-Fall 2016. Tot volgend jaar op J-Fall 2017!

 • LAATSTE KANS: Schrijf je nu in voor de pre-conference van J-Fall 2016

  Op woensdag 2 november (de middag vóór J-Fall) organiseert de NLJUG voor de allereerste keer een pre-conference. Dit pre-conference event zal bestaan uit een aantal ‘expert level’ workshops en de Masters of Java 2016. De NLJUG zal op woensdag 2 november drie expert level workshops organiseren, die verzorgd zullen worden door toonaangevende nationale en internationale kennisexperts.Hierbij zal echt vier uur lang de diepte ingegaan worden op een specifiek onderwerp. De pre-conference duurt van 12:30-17:30 uur met twee keer 15 minuten pauze tussendoor. Na afloop kunnen de deelnemers van de workshops de finale van de Masters of Java bekijken.

 • J-Fall 2016: Community Keynote van Sven Peters

  Dit jaar zal er voor het eerst een community keynote plaatsvinden tijdens J-Fall 2016. Evangelist voor Atlassian en ervaren spreker Sven Peters zal deze keynote in het ExpoTheater verzorgen en u vanaf 13:45 uur meenemen in de wereld van de software automatisering.

 • Ignite Sessions: wegens groot succes wederom op J-Fall 2016

  Tijdens de lunchpauze van J-Fall 2016 hoef je je niet te vervelen. Vanwege het succes van vorig jaar zullen we namelijk wederom Ignite Sessions hosten. Tijdens de Ignite Sessions zullen er enkele korte en supersnelle Ignite-presentaties gegeven worden, die door host Roy van Rijn in goede banen geleid zullen worden. En jij kunt ook jouw verhaal, passie en kennis delen door met te doen met de Ignite Sessions Call for Papers!

 • J-Fall 2016 op 3 november helemaal uitverkocht

  J-Fall 2016 is binnen 18 dagen compleet uitverkocht. Vanwege de overweldigende belangstelling van alle NLJUG-leden voor onze eigen conferentie hebben we de registratie moeten sluiten. Op 3 november zullen 1.500 Java-developers zich verzamelen in de CineMec in Ede voor de grootste Java-conferentie van Nederland om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in de Java-wereld.

 • J-Fall 2016: programma bekend en registratie geopend!

  Het is zover: het programma voor J-Fall 2016 is bekend en de registratie voor dé Java conferentie van Nederland is geopend! J-Fall zal op 3 november "bigger & better" dan ooit worden! We hebben namelijk de Grote zaal (360 stoelen) van de CineMec in Ede toegevoegd aan het programma én we starten dit jaar met een heuse pre-conferentie!

 • Kijk mee met de 24-uurs virtuele JUG op 27 september

  Op dinsdag 27 september wordt de eerste 24-uurs virtuale Java-conferentie ter wereld georganiseerd door de vJUG. Wereldwijd zullen de beste sprekers hun Java-kennis delen vanachter de webcam. Uiteraard levert de NLJUG ook een bijdrage aan deze virtuele Java conferentie en zullen Bert Jan Schrijver (bestuurslid NLJUG) en Sander Mak & Paul Bakker een sessie verzorgen.

 • Krijg 200 dollar korting op je ticket voor JavaOne in San Francisco

  JavaOne is het grootste Java-evenement ter wereld en vindt plaats van 18 tot 22 september 2016 in San Francisco. NLJUG biedt haar leden de kans om met 200 dollar korting de JavaOne in San Francisco te bezoeken. Wij zijn in het bezit van een kortingscode, waardoor jij als NLJUG-lid een speciale korting krijgt van 200 dollar bovenop het early bird-aanbod. De kortingscode is geldig gedurende de gehele inschrijfperiode.

 • Calling all speakers for J-Fall 2016

  On November 3, 2016 the J-Fall 2016 conference of the NLJUG will be held. J-Fall is organized by and for the community of Dutch Java professionals. With 1,500 Java professionals attending, J-Fall is the biggest Java conference of the Netherlands. At J-Fall you can participate in 4 keynotes, 28 sessions and 4 hands-on labs, hosted by more than 50 top level speakers from all around the world.

 • Googles juridische overwinning op Oracle heeft verregaande gevolgen

  Google heeft gezegevierd in een rechtszaak aangespannen door Oracle rond het ongeoorloofde gebruik van Java API’s. Het vonnis heeft verstrekkende gevolgen voor elke software-ontwikkelaar in de VS. De oorlog is nog niet helemaal voorbij, maar er is een belangrijke veldslag gewonnen in het proces dat Oracle aanspande tegen Google voor het ongeoorloofde gebruik van Java API’s bij het ontwikkelen van Android. Een Amerikaanse jury oordeelde dat Google in het gelijk was en de API’s mocht gebruiken, zonder daarvoor Oracle te vergoeden.

 • J-Fall 2016 op donderdag 3 november in CineMec in Ede

  Pak je agenda er maar bij en reserveer donderdag 3 november alvast helemaal vrij. J-Fall 2016 zal dan namelijk plaatsvinden in de bioscoopzalen van de CineMec in Ede. Na het succes van vorig jaar is deze locatie wederom vastgelegd voor de grootste Java conferentie van Nederland!

 • Flinke stijging in salarissen van software ontwikkelaars

  Het aantal vacatures in de IT sector groeit nog steeds, maar minder snel dan in 2015. Een uitzondering is het aantal vacatures voor hoogopgeleide IT’ers die in het eerste kwartaal van 2016 met 7% steeg ten opzichte van het vierde kwartaal van 2015. Opmerkelijk is dat in het gevecht om kandidaten voor schaarstefuncties, zoals software ontwikkelaars en database ontwerpers en ontwikkelaars, gemiddeld 14% stijging in de geboden salarissen te zien is. Dit blijkt uit de arbeidsmarktanalyse van Yacht.

 • Nederland wereldwijd pionier met landelijk Internet of Things Lab

  Reshift Digital en The Things Network lanceren op 14 april een wereldwijde primeur: heel Nederland wordt één groot Internet of Things Test Lab met landelijke dekking. Ontwikkelaars worden uitgedaagd om op basis van die landelijke beschikbaarheid toepassingen te ontwikkelingen op terreinen als milieu, zorg, veiligheid, en gezondheid, waardoor Nederland voorloper zal kunnen worden in deze ontwikkeling. Reshift en The Things Network lanceren het IoT Lab Nederland op 14 april tijdens de Internet of Things Tech Day 2016 (www.iottechday.nl) in Utrecht.

 • Capgemini hoofdsponsor van IoT Tech Day 2016

  Capgemini is hoofdsponsor van de IoT Tech Day 2016 - het grootste Internet of Things event van Nederland - geworden. Hiermee positioneert Capgemini zich als thought leader op het gebied van nieuwe technologische mogelijkheden zoals Internet of Things, Cloud, Digital en Analytics.

 • IoT Developers Day groeit uit tot IoT Tech Day 2016

  Dat het onderwerp Internet of Things hot is, dat wisten we natuurlijk al een tijdje binnen de NLJUG. Naast de aandacht, die we hieraan besteden binnen Java Magazine, zijn we twee jaar geleden ook de IoT Developers Day gestart. Naar aanleiding van de enthousiaste reacties van afgelopen editie, hebben we besloten om dit jaar het event qua grootte, workshops en bezoekersaantallen teverdubbelen. Vol trots nodigen we jou daarom op 14 april van harte uit in de Jaarbeurs Utrecht voor de IoT Tech Day 2016!

 • Call for Papers IoT Tech Day 2016 geopend

  Ook voor de IoT Tech Day 2016 maken we weer gebruik van onze Call for Paper applicatie. Het is dus voor iedereen mogelijk om een plekje in de spotlights te bemachten op hét Internet of Things event van het jaar. De IoT Tech Day 2016 wordt namelijk niet alleen georganiseerd vóór, maar ook dóór de community!

 • Nieuw op J-Fall 2015: Ignite Sessions

  Naast de nieuwe locatie in de CineMec in Ede is er deze editie van J-Fall 2015 nog iets nieuws te bewonderen: de Ignite Sessions. Tijdens de lunchpauze zullen er enkele korte en supersnelle Ignite-presentaties gegeven worden. Niemand minder dan Arun Gupta zal deze sessies in goede banen leiden. En jij kunt ook in de spotlights staan tijdens de Ignite-sessies!

 • Programma J-Fall 2015 bekend en registratie geopend

  Het is zover: het programma voor J-Fall 2015 is bekend! Dit jaar bevat het programma maar liefst 42 sessies van maar liefst 54 spraakmakende sprekers uit binnen- én buitenland. Dat zijn meer sessies en sprekers dan J-Fall ooit gehad heeft. Dankzij de nieuwe toplocatie in de bioscoop CineMec in Ede kunnen we ook nog eens meer NLJUG-leden dan ooit ontvangen. J-Fall is niet voor niets hét Java-evenement van Nederland!

 • Met extra korting naar JavaOne in San Francisco

  JavaOne is het grootste Java-evenement ter wereld en vindt plaats van 25-29 oktober. NLJUG biedt haar leden de kans om met extra korting de JavaOne in San Francisco te bezoeken. Wij zijn in het bezit van een kortingscode, waardoor jij als NLJUG-lid een speciale korting krijgt van 200 dollar bovenop het early bird-aanbod. De kortingscode (en early birdactie) loopt tot 30 augustus.

 • LAST CALL: dien jouw paper voor J-Fall 2015 in vóór 21 augustus

  Natuurlijk staat 5 november bij elke Javaan omcirkeld in de agenda, want dan is het weer tijd voor J-Fall 2015. De organisatie is op zoek naar jou als spreker, om een invulling te geven aan één van de beschikbare tijdsloten. Als je een interessant Java-gerelateerd onderwerp hebt en dit wilt presenteren aan mede-NLJUG leden, dan is dit je kans!

 • Universiteit Utrecht verwacht recordinstroom op informatica-studies

  De afgelopen tien jaar is het aantal eerstejaars studenten Informatica verdubbeld. Daarom verwacht de Universiteit Utrecht komen studiejaar een record aan instroom studenten op de Informatica-studies. Jarenlang lag de instroom rond de 150 studenten. Afgelopen studiejaar hadden 300 studenten zich ingeschreven voor de opleiding. Dat meldt de Automatiseringsgids.

 • Rijkswaterstaat zet drones in tijdens Concert at Sea

  Drones zijn al lang niet alleen maar om mee te spelen. In Amerika zijn ze al bezig met het mogelijk maken van bezorgen van goederen met drones en ook in ons kleine kikkerlandje worden ze sinds kort ingezet om het verkeer te begeleiden. Dit gebeurde voor het eerste keer tijdens het festival Concert at Sea op de Brouwersdam in Zeeland.

 • Call for Papers voor J-Fall 2015 geopend

  Op donderdag 5 november 2015 organiseert de NLJUG wederom hét Java-evenement van Nederland: J-Fall 2015. J-Fall belooft dit jaar groter, mooier en comfortabeler te worden dan ooit, dankzij de nieuwe toplocatie in de CineMec in Ede. De organisatie werkt ook dit jaar weer aan een spraakmakend programma met nationale en internationale topsprekers. Maar daarvoor hebben we natuurlijk ook de input van onze leden nodig!

 • Gefeliciteerd, Java bestaat 20 jaar!

  23 mei 1995, een belangrijke datum voor een echte Javaan. Dat is namelijk de datum dat Java als taal gereleased is. Niemand realiseerde zich op die dag dat Java voor een dusdanige verandering zou zorgen in alle jaren die zouden volgen. En nu zijn we 20 jaar verder en mag de vlag uit!

 • Aftermovie IoT Developers Day 2015 online

  Op 16 april vond de tweede editie van de IoT Developers Day plaats in de Supernova in Utrecht. 500 developers lieten zich op die dag bijpraten over alles op het gebied van IoT. Onderwerpen die behandeld werden zijn onder andere: Raspberry Pi, Arduino, home automation, robotica, security en nog veel meer. Via deze weg willen wij iedereen bedanken voor een zeer geslaagde dag! Tot volgend jaar!

 • Devoxx4Kids komt weer naar Oost-Nederland!

  Jonge programmeurs in de dop kunnen zich weer verheugen op Devoxx4Kids. Op zaterdag 2 mei organiseert First8 dit evenement voor de tweede keer. Kinderen tussen de 10 en 14 jaar zijn van harte uitgenodigd om deze programmeerworkshop in Nijmegen bij te wonen. Inschrijven kan via het inschrijfformulier op de website van First8.

 • TransIP host nljug.org

  Reshift Digital (uitgeverij van o.a. Java Magazine, Computer Idee en Power Unlimited) laat vanaf 1 maart de hosting van alle Reshift websites verzorgen door TransIP.

 • IoT Developers Day 2015: Call for Papers geopend en kaartverkoop gestart

  Internet of Things is een hot item in de IT, zorg, autobranche, bankenwereld en nog veel meer markten. Maar waar liggen de grenzen van het IoT? En welke grenzen kunnen we nu juist overbruggen? Kortom, Internet of Things is een onderwerp waar genoeg over te vertellen valt! Daarom is dit hét juiste moment voor een dag waarop alle developers van Nederland en ver daar buiten bij elkaar komen om te discussiëren en hun kennis te delen over “The Internet of Things”. Kom daarom op donderdag 16 april naar de IoT Developers Day 2015 in Jaarbeurs Utrecht.

 • Nieuwe Raspberry Pi 2: krachtigere processor voor zelfde geld

  De Raspberry Pi Foundation heeft een nieuwe versie van de mini-computer uitgebracht. De Raspberry Pi 2 heeft hetzelfde uiterlijk als de Model B, de modernste variant van het mini-pc'tje, maar onder de motorkap zijn een aantal hoognodige veranderingen toegevoegd. Zo heeft het apparaat een stuk meer rekenkracht, waardoor hij veel geschikter wordt als mediaspeler.

 • Video's sessie J-Fall 2014 nu online

  Tijdens J-Fall 2014 is er een groot gedeelte van de gegeven sessie opgenomen. De video's hiervan zijn nu bewerkt en geplaatst op onze website. Allereerst zijn alle sessies uit de twee grootste zalen (Passe Partout en Forum Romanum) zojuist online gezet. Heb jij dus een sessie gemist of wil je hem graag nog terugkijken? Dat kan dus nu!

 • Aftermovie J-Fall 2014

  Ook zo genoten van de J-Fall 2014? Gedurende de hele dag heeft er een cameraploeg rondgelopen die alles hebben vastgelegd op beeld en er een mooie film van hebben gemaakt. Wil je de J-Fall nog eens nabeleven? Kijk dan de aftermovie.

 • Slides en foto's van J-Fall 2014 staan online

  Heb jij een sessie gemist of wil je een bepaalde sessie nog een keer terug kijken? Dat kan! Alle slides zijn terug te vinden bij de sessies in het blokkenschema. Klik op de sessie waarvan je de slides wilt zien en deze staan klaar. Binnenkort worden ook de opnames van de sessies online gezet.

 • NLJUG is participant in de stichting Devoxx4KidsNL

  Onlangs is de Nederlandse stichting Devoxx4kidsNL opgericht. Het doel van de stichting is het creëren van bewustwording en kinderen op een leuke manier te inspireren en kennis te laten maken met programmeren. De Stichting Devoxx4KidsNL is in het leven geroepen om ondersteuning te bieden en de formule te bewaken bij de verschillende Devoxx4Kids initiatieven welke worden georganiseerd in Nederland.

 • Evaluatie J-Fall 2014

  Vanuit de NLJUG kijken we met een zeer goed gevoel terug op J-Fall 2014. Na de vele honderden uren van voorbereiding is het altijd goed te kunnen constateren dat de dag zelf voorspoedig is verlopen en dat er veel enthousiaste reacties voorbij zijn gekomen op social media en in de wandelgangen. Hieronder zullen je de meest in het oog springende resultaten van de evaluatie van J-Fall 2014 vinden.

 • Tekort app-ontwikkelaars remt omzet bedrijven

  85 procent van de bedrijven heeft een achterstand als het gaat om de ontwikkeling van mobiele applicaties. Slechts 6 procent van de grote bedrijven heeft voldoende ontwikkelaars. Door de relatief lange ontwikkel- en implementatietijd leidt de achterstand in toenemende mate tot omzetderving voor bedrijven. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van OutSystems onder 228 cio’s en ict-managers naar hun strategie en uitdagingen rondom mobiele applicaties.

 • Bendoo Box leert jeugd spelenderwijs programmeren

  Omdat programmeren en computertechniek in de toekomst steeds belangrijker worden heeft uitgever Reshift Digital een doe-het-zelfdoos voor jongeren op de markt gebracht waarmee ze spelenderwijs aan de slag kunnen met het bouwen van computers, robots, websites, apps en andere digitale experimenten. De Bendoo Box werd tijdens de Europese Codeweek gepresenteerd. Docenten uit het onderwijs, WikiKids en diverse programmeurs werken mee aan de introductie.

 • App voor J-Fall 2014 nu te downloaden

  Vorig jaar werd voor het eerst de speciale J-Fall app geïntroduceerd voor ons eigen Java-event. De app is nu nog verder aangepast naar aanleiding van jullie feedback en gevuld met de sessies van de 2014 editie. De J-Fall 2014 app is ontwikkeld door Info Support.

 • J-FALL 2014 IS UITVERKOCHT!

  J-Fall 2014 is helemaal uitverkocht. Door de overweldigende belangstelling vanuit alle NLJUG-leden voor onze eigen conferentie hebben we de registratie moeten sluiten. Op 5 november zullen 1200 Java-developers zich dus verzamelen in het Hart van Holland in Nijkerk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in de Java-wereld.

 • Neelie Kroes heet 200 kinderen welkom bij landelijk programmeer event Devoxx4Kids

  Op 20 september vindt op de Universiteit van Amsterdam de landelijke editie van Devoxx4Kids plaats waar kinderen in de leeftijd van 9-14 jaar kennis kunnen maken met programmeren en robots. Neelie Kroes verwelkomt via een video boodschap op deze dag ruim 200 kinderen die hun eigen game of een robot zullen gaan programmeren. Deze dag wordt mogelijk gemaakt door de UvA, ING, NLJUG en JPoint.

 • Schrijf je nu in voor J-Fall 2014!

  Het programma van J-Fall 2014 is bekend en de registratie is geopend! Het programma van J-Fall 2014 bevat maar liefst 38 presentaties van spraakmakende sprekers uit binnen- én buitenland. Speciaal voor J-Fall 2014 zijn de beroemde Java Evangelisten James Weaver en David Delabassee ingevlogen.

 • Call for Papers J-Fall 2014 geopend

  Op woensdag 5 november 2014 organiseert de NLJUG wederom hét Java-evenement van Nederland: J-Fall 2014. De organisatie werkt ook dit jaar weer aan een spraakmakend programma met nationale en internationale topsprekers. Maar daarvoor hebben we natuurlijk jullie input nodig!

 • Jfall-2013-intro

  Hieronder staat het schema van de afgelopen editie van J-Fall 2013. Van (bijna) alle sessies zijn de presentaties verzameld en deze zijn vanaf heden te bekijken op onze site. Door in het blokkenschema hieronder op een sessie te klikken, kun je de presentatie van de desbetreffende sessie bekijken.

 • Extra korting op JavaOne voor alle NLJUG-leden

  Namens de NLJUG mogen wij al onze leden een speciale korting aanbieden voor alle bezoekers van JavaOne2014. Deze korting bedraagt $200 en is alleen geldig in de maand juni. Deze discount komt nog eens bovenop de huidige Early Bird prijs van $1.650 en de totale korting komt neer op $600. Schrijf je nu dus snel in voor JavaOne 2014 in San Francisco.

 • Evaluatie IoT Developers Day

  Vorige week vond de eerste editie van de IoT Developers Day plaats in de Mediaplaza in Utrecht. Wij willen graag alle bezoekers bedanken voor een fantastische dag! We hopen dat iedereen een inspirerende dag heeft gehad, waarbij flink wat kennis is opgestoken over The Internet of Things. Om bij toekomstige events iedereen nog beter van dienst te kunnen zijn, vragen wij alle bezoekers deze enquête in te vullen. Het invullen van deze enquête duurt slechts enkele minuten.

 • Virtual Developer Day 2014 - Java 2014

  Op 14 mei organiseert Oracle een Virtual Developer Day in onze tijdzone. Tijdens deze Virtual Developer Day krijg je alles te horen over Java SE 8, Java EE 7 en Java Embedded en dit alles zal worden gepresenteerd door de grootste Java-experts.

 • Heartbleed raakt onderdelen van Java, MySQL

  Java ME is kwetsbaar voor exploits op Heartbleed, net als onderdelen van MySQL. Dat zegt leverancier Oracle. Ook Oracle Linux 6 en Solaris 10.2 hebben er last van, maar daar zijn nu patches voor. Oracle heeft nog geen patches voor Java ME (Mobile en Wireless) en MySQL (Connector/C, Connector/ODBC en Workbench). Ook een aantal onderdelen van Oracle's Communications zijn kwetsbaar en patchloos.

 • ESG: ‘Trek alle softwarecertificaten in’

  De internetcommunity werd begin deze week opgeschrikt door een zeer ernstig lek in de Heartbeat-extensie van de populaire programmeerbibliotheek OpenSSL. “Heartbleed, zoals de bug is gedoopt, heeft ernstige gevolgen voor het hele web”, zo oordeelt Will Kamminga, Directeur bij ‘Certification Service Provider’ ESG de Electronische Signatuur.

 • Java 8 Launch Event gemist? Bekijk hem hier

  Op 25 maart werd de langverwachte Java 8 versie gelanceerd. De NLJUG organiseerde een eigen launch event in samenwerking met Oracle, met de livestream op groot scherm. Was je hier niet bij aanwezig en heb je de Java 8 Launch helemaal gemist? Bekijk dan hieronder de stream.

 • Devoxx4Kids: Kinderen en Techniek

  Op zondag 11 mei a.s. wordt er weer een Devoxx4Kids georganiseerd door JPoint. Een dag waarop kinderen plezier kunnen maken door hun geheel eigen game te hacken met Scratch en met Arduino's wordt programmeren gecombineerd met elektrotechniek. Kortom, een te gekke en niet te missen dag in het teken van kinderen en techniek.

 • Quintor tweede co-sponsor J-Fall 2014

  Met veel plezier kunnen we melden dat de firma Quintor co-sponsor is geworden van J-Fall 2014. De NLJUG is zeer verheugd dat Quintor een bijdrage wil leveren aan hét Java-evenement van Nederland. Johan Tillema (CEO van Quintor) licht de keuze voor het J-Fall 2014 co-sponsorschap toe.

 • Partnerovereenkomst First8 en Elasticsearch

  First8, gespecialiseerd in het ontwikkelen van bedrijfskritische open source toepassingen, is door Elasticsearch, ontwikkelaar van de innovatieve en geavanceerde open source zoek- en analyticsmachine, benoemd tot partner. Dankzij deze samenwerking is ook het Nederlandse bedrijfsleven in staat buiten haar traditionele database te zoeken.

 • NLJUG University Sessie: Java Reborn Powered by Ordina

  Op donderdag 20 maart organiseert de NLJUG in samenwerking met Ordina de NLJUG University sessie: Java Reborn. Met de release van Java SE 8 op 18 maart (Safe Harbor Statement van Oracle applies) wordt de grootste vernieuwing in de historie van Java een feit. Het onderstaande voorbeeld laat duidelijk zien dat deze nieuwe versie veel impact zal hebben op programma's .Bekijk hieronder het programma van deze NLJUG University sessie en schrijf je in.

 • Aankondiging online course van de Oracle Learning Library

  Op maandag 31 maart vind een online cursus over Java Embedded met een Raspberry Pi plaats. Of zoals Oracle het zelf aankondigt: "The Oracle Massive Open Online Course: Develop Java Embedded Applications Using a Raspberry Pi". Deze cursus zal gepresenteerd worden door: Tom McGinn, Angela Caicedo, Jim Weaver, Simon Ritter en Stephen Chin

 • Evaluatie J-Fall 2013

  Vanuit de NLJUG kijken we met een zeer goed gevoel terug op J-Fall 2013. Na de vele honderden uren van voorbereiding is het altijd goed te kunnen constateren dat de dag zelf voorspoedig is verlopen en dat er veel enthousiaste reacties voorbij zijn gekomen op social media en in de wandelgangen. Hieronder zullen je de meest in het oog springende resultaten van de evaluatie van J-Fall 2013 vinden.

 • NightHacking - Lambdas Hacking met Brian Goetz

  Oracle verzorgt deze week een Nighthacking event. Op donderdag zal het event online plaats vinden over Lambdas Hacking. Brian Goetz zal een presentatie geven over Lambdas, gevolgd door een hands-on lab. Details over de event pagina : http://nighthacking.com/events/lambdas-hacking-with-brian-goetz/

 • Kom naar de Real World Performance Tour van OBUG in Breda

  Op 18 februari 2014 organiseert de Oracle Benelux User Group (OBUG = een zuster organisatie van de NLJUG op het gebied van Oracle applicaties en Oracle technologie) de Real World Performance Tour in het Chassé Theater te Breda. Een evenement dat uitermate interessant is voor de Java applicatie ontwikkelaars binnen de NLJUG.

 • Winnaars Raspberry Pi bekend

  Uit alle inzendingen van het evaluatieformulier van J-Fall 2013 hebben we twee gelukkige deelnemers getrokken. Zij krijgen een Raspberry Pi toegestuurd, zodat ze zich in de kerstvakantie niet hoeven te vervelen!

 • J-Fall 2013 - sessies nu online te bekijken

  De komende tijd zullen op onze site een aantal van de opgenomen sessies van J-Fall 2013 verschijnen. Hierdoor is het voor iedereen mogelijk om de sessie die je gemist hebt, alsnog terug te kijken. Natuurlijk kan je het ook gewoon nog een keer terugkijken als het tijdens de sessie zelf misschien een beetje te snel ging.

 • App J-Fall 2013 nu online

  De J-Fall 2013 app (created by Info Support) bevat het gehele programma van J-Fall 2013 op 6 november in het Hart van Holland in Nijkerk. Naast het beursprogramma zijn via de apps ook de abstracts van de sessies en de bio's van de sprekers te bekijken.

 • Preview Java Magazine #3

  De derde editie van Java Magazine staat weer boordevol workshops, achtergronden en een interview met Adam Bien. Bekijk hier een preview van Java Magazine #3. De derde editie van Java Magazine zal op 24 september bij alle NLJUG leden op de deurmat vallen.

 • Oracle stopt ontwikkeling Sun-virtualisatie

  Oracle heeft beslist te stoppen met de ontwikkeling van zijn Virtual Desktop Infrastructure (VDI), Sun Ray-software en –hardware en de Oracle Virtual Desktop Client-productlijn. Sommige Oraclepartners die dit weekend het nieuws kregen zijn niet zo blij met deze verandering.

 • J-Fall 2013 Call for Papers: Calling now

  Op 6 november 2013 is het weer zover. Dan wordt de J-Fall 2013 georganiseerd in het conferentiecentrum “Hart van Holland” in Nijkerk. De organisatie is op zoek naar jou als spreker, om een invulling te geven aan een van de beschikbare tijdsloten. Als je een interessant Java gerelateerd onderwerp hebt en dit wilt presenteren aan mede NLJUG leden, dan is dit je kans.

 • Microsoft en Oracle kondigen samenwerking aan

  Microsoft en Oracle gaan met elkaar samenwerken zodat Oracle-software beschikbaar komt voor Windows Server Hyper-V en Windows Azure. Klanten die de software van Oracle draaien op de desbetreffende Windows-platforms, krijgen volledige ondersteuning van Oracle.

 • J-Fall 2013

  Op woensdag 6 november organiseert de NLJUG de J-Fall 2013. Het programma van deze conferentie voor Java ontwikkelaars zit boordevol interessante sessies.

 • Java-probleem huisartsen is opgelost

  De onveilige situatie waarbij huisartsen hun Java-versie niet konden bijwerken, omdat ze dan niet meer bij hun patiëntendossiers konden komen, is opgelost. De leverancier heeft maandag een 'versnelde update van het systeem doorgevoerd'.

 • Jouw mening telt!

  In samenwerking met de Vrije Universiteit Amsterdam zal de NLJUG een wetenschappelijk onderzoek verrichten naar de werking van een community. Dit onderzoek is erop gericht om de NLJUG community nog beter in kaart te brengen.

 • Oracle vertraagt Java 8 tot 2014

  Verschillende lekken in de Java-code hebben ervoor gezord dat Oracle zich genoodzaakt ziet om de volgende versie van Java uit te stellen tot 2014. Vanwege de ontdekking van nieuwe kwetsbaarheden moest het bedrijf ontwikkelaars tijdelijk inzetten om mee te helpen met het dichten van de lekken

 • Red Hat ontfermt zich over OpenJDK 6

  Red Hat heeft het stokje van Oracle overgenomen bij het ondersteunen van OpenJDK 6, de opensource-implementatie van Java 6. Het softwarebedrijf hoopt zo zijn klanten te kunnen blijven bedienen met beveiligingsupdates nu Oracle geen updates voor Java 6 zal uitbrengen.