word lid!
NLJUG logo

Redactie

Redactie

Redactie


 • Evaluatie J-Fall 2015

  Op donderdag 5 november vond J-Fall 2015 plaats. De NLJUG kijkt terug op een zeer geslaagd evenement met enthousiaste en opbouwende reacties vanuit de community! Hieronder zal je de meest in het oog springende resultaten van de J-Fall 2015 vinden.

 • Infographics sessies J-Fall

  Wiggert Loonstra van CGI heeft tijdens J-Fall 2015 verschillende sessies bezocht en deze visueel in kaart gebracht. Zie hieronder het resultaat.

 • Aftermovie J-Fall 2015

  Op donderdag 5 november 2015 organiseerde de NLJUG wederom hét Java-evenement van Nederland: J-Fall 2015. Dit jaar vond J-Fall 2015 plaats op een nieuwe locatie in de bioscoop CineMec in Ede. Hierbij de officiële aftermovie.

 • J-Fall 2015

  Afgelopen donderdag 5 november vond J-Fall 2015 plaats. Hierbij waren ruim 1500 Java professionals vanuit binnen- en buitenland aanwezig. De zalen van de CineMec in Ede waren goed gevuld en de vele stands goed bezocht. De NLJUG kijkt terug op een zeer geslaagd evenement met enthousiaste reacties vanuit de community!

 • Qualogy wint Oracle Excellence Award

  Tijdens Oracle OpenWorld 2015 is Qualogy bekroond met Oracle’s 2015 Excellence Award for Cloud ISV Partner of the Year – EMEA. Qualogy ontving deze award voor de ontwikkeling van Forceview, een strategische oplossing voor personeelsplanning op het Oracle Cloud Platform.

 • Devoxx4Kids in Nijmegen groot succes

  Op zaterdag 2 mei ging de tweede Nijmeegse editie van Devoxx4Kids van start. Devoxx4Kids blijkt razend populair te zijn. Binnen de kortste tijd waren alle 40 beschikbare plekken vergeven. Al vroeg stonden de eerste kinderen voor de deur. Na inschrijving kregen ze allemaal een leuk t-shirt als herinnering en een USB stick op naam. De opdrachten konden ze zo opslaan en thuis verder programmeren.

 • Veelzijdig programma IoT Developers Day 2015!

  Afgelopen vrijdagavond is de programmacommissie erin geslaagd om alle papers voor IoT Developers Day te beoordelen. De inzendingen waar indrukwekkend. De organisatie en de programmacommissie is er dan ook trots op de vele sprekers uit binnen- en buitenland te mogen ontmoeten op 16 april a.s.

 • Larry Ellison niet langer CEO van Oracle

  Larry Ellison, de flamboyante directeur van Oracle, geeft zijn taak over aan twee co-CEO’s: Mark Hurd en Safra Catz. Ellison wordt CTO (Chief Technology Officer) en voorzitter van de raad van bestuur. De huidige voorzitter, Jeff Henley, wordt vice-voorzitter.

 • Moeilijke tijden op komst voor mobiele app-developers?

  Java-ontwikkelaars die terugdenken aan de introductie van de smartphone en Android in het bijzonder zullen zich soms waarschijnlijk wel eens afvragen hoe hun leven eruit zou zien als ze direct op deze nieuwe markt waren ingesprongen. Het was in de begindagen immers relatief eenvoudig om met een nuttige en kwalitatief goede app de spotlight te pakken en vervolgens slapend rijk te worden. Tegenwoordig lijkt een carrièreswitch naar mobiele ontwikkelaar echter enigszins risicovol.

 • Politie zoekt ruim vijftig ICT'ers

  De politie is een landelijke campagne gestart voor de werving van ict’ers. Het gaat om verschillende vacatures; van systeembeheerder tot tester en van informatie-analist tot ict-projectmanager. Er wordt gezocht naar ict'ers met verschillende opleidingniveau's en achtergronden. De vacatures zijn bovendien verdeeld over verschillende plaatsen in Nederland. De wervingsite van de politie telt ruim vijftig vacatures.

 • ICT-sector groeit harder dan Nederlandse economie

  De economische crisis blijkt een hardnekkig probleem. Nu de Nederlandse economie zich eindelijk weer een piepklein beetje herstelt, zou je denken dat veel markten in Nederland langzaam weer overeind krabbelen. Bij de ICT-sector is er echter geen sprake van 'langzaam': die markt groeit zelfs sneller dan de Nederlandse economie.

 • Work & play met Samsung Knox

  In februari vorig jaar deed Samsung een grote aankondiging op het MWC: de komst van Samsung Knox. Op 14 maart dit jaar is Knox eindelijk in Nederland uitgerold. Maar wat is Samsung Knox nu precies en wat kun je ermee?

 • [adv] Ordina valt op langs de A12

  Ordina is op zoek naar nieuw talent en dat mag iedereen weten! Er is volop wervingsbehoefte bij Ordina, waarbij een aantal specialismen eruit springt. De wervingsvraag naar talentvolle Java Engineers en Software Testers is groot. Kenmerkend voor de doelgroepen is ook dat de samenwerking tussen professionals van beide vakgebieden steeds intensiever wordt bij Ordina.