word lid!
NLJUG logo

Full text search met ElasticSearch in de praktijk

Locatie Track
Rembrandt New & Cool
Tijd Moeilijkheidsgraad Taal
16:40:00 - 17:30:00 Intermediate Nederlands

Full text search met ElasticSearch in de praktijk from NLJUG

ElasticSearch is een fulltext search engine met een java en rest-api. Onder de motorkap wordt Lucene gebruikt. 

De afgelopen tijd heb ik bij een klant gewerkt aan een applicatie waarmee onder andere schepen opgezocht kunnen worden. Voor deze search engine is ElasticSearch gebruikt. Als je met ElasticSearch begint zul je een aantal hobbels tegenkomen en keuzes moeten maken. Met deze presentatie wil ik mijn ervaringen delen om zo een vliegende start te hebben als je zelf met ElasticSearch aan de slag gaat. 

Ik zal eerst ingaan op de tooling die we gebruiken en dan een aantal zaken behandelen die je in de praktijk snel zult tegenkomen. Denk hierbij aan: 
- wildcard search 
- zoeken met diakrieten 
- de voors en tegens van je zoekresultaten sorteren 
- unit-testen 
- integratie met Spring 
- werkt schemaless in de praktijk? 
- wat is de invloed van sharding op scoring? 

Omdat Lucene het onderliggende framework is zal ik heel kort even opfrissen hoe dit ook alweer werkt en wat voor datastructuren gebruikt worden. De codevoorbeelden zullen, waar mogelijk, via de rest-api van ElasticSearch gepresenteerd worden.

Download hier de uitkomsten van de evaluatie van deze sessie

Bio van Jeroen van Wilgenburg

Software craftsman bij JPoint met de focus op java webapplicaties. Naast de gebruikelijke technieken vaak op zoek naar nieuwe frameworks om bij klanten te kunnen toepassen. Na een geslaagde zoektocht publiceer ik hierover op mijn blog: http://vanwilgenburg.wordpress.com/category/work/java/