word lid!
NLJUG logo

How to Get More Kids to Code

Locatie Track
Salvador New & Cool
Tijd Moeilijkheidsgraad Taal
16:40:00 - 17:30:00 Beginner English

How to get more kids to code from NLJUG

This talk will highlight some of the great (Java-based) tools that are available to teach children how much fun coding is. Also some of the different formats used for reaching kids like Devoxx4Kids an First Lego League are discussed. Some of the tools highlighted will be Scratch, Greenfoot, Alice and Lego Mindstorms.

Download hier de uitkomsten van de evaluatie van deze sessie

Bio van Kim Spiritus & Saskia Vermeer-Ooms

Kim is Java Ontwikkelaar voor Info Support, en werkt op dit moment bij ING Bank aan het ING Zakelijk web portaal. In het verleden heeft ze gewerkt aan verschillende web projecten voor grote organisaties zoals de NS en de Nederlandse overheid. 
Kim is actief lid van Duchess. Duchess is een wereldwijde organisatie voor vrouwen in Java met op dit moment meer dan 500 leden in zo'n 60 landen. Op dit moment is Kim samen met Duchess druk bezig met de organisatie van Devoxx4Kids, een dag vol workshops om kinderen enthousiast te maken voor programmeren.

Saskia Vermeer is senior software engineer en projectleider voor Worth IT in Den Haag. Ze is een enthousiaste software ontwikkelaar met 15+ jaar ervaring. Haar achtergrond ligt in wetenschappelijk en client-server programmeren. Ze heeft gewerkt voor bedrijven als EDS en Deltares waar ze haar kennis van fluid dynamics combineerde met softwareontwikkeling. Voor haar huidige bedrijf bouwt ze customized web portals gebruikmakend van het Liferay Enterpise Portal platform. 
Saskia is actief lid van Duchess. Duchess is een wereldwijde organisatie voor vrouwen in Java. Een van haar doelen is jonge mensen inspireren met haar enthousiasme voor technologie, zodat zij misschien ook een carrière in IT zouden overwegen.