word lid!
NLJUG logo

Reactieve applicaties; klaar voor de toekomst - VIDEO ONLINE

Locatie Track
Passe-Partout Core
Tijd Moeilijkheidsgraad Taal
10:50:00 - 11:40:00 Intermediate Nederlands

Reactieve applicaties; klaar voor de toekomst from NLJUG

 

De technische eisen aan webapplicaties veranderen in hoog tempo. Enkele jaren geleden nog gebruikten de grootere applicaties enkele tientallen servers en werden response tijden van een seconde en onderhoudsvensters van enkele uren nog geaccepteerd. Tegenwoordig moeten applicaties 100% beschikbaar zijn, terwijl de gebruiker in enkele milliseconden antwoord wil krijgen. Om pieken in gebruik op te kunnen vangen moeten de applicaties op duizenden processoren in een cloud omgeving kunnen draaien. 

De tekortkomingen van de huidige standaard architectuurprincipes kunnen worden opgevangen door een zogenaamde “reactive architecture”. Reactieve applicaties bezitten een aantal eigenschappen waardoor ze beter kunnen omgaan met opschalen, bestand zijn tegen fouten en bovendien efficienter gebruik maken van beschikbare server-bronnen. 
In deze presentatie laat Allard zien hoe deze eigenschappen gerealiseerd kunnen worden en welke reeds bekende architectuurpatronen en frameworks hieraan een bijdrage leveren.

Download hier de uitkomsten van de evaluatie van deze sessie

Bio van Allard Buijze

Allard Buijze is CTO bij Trifork Amsterdam met een stevige software-ontwikkeling achtergrond. Vanaf zijn 6e heeft hij een grote passie voor de programmering ontwikkeld en heeft zowel grote als kleine organisaties begeleid in het bouwen van performante en schaalbare applicaties. Diverse malen heeft Allard gezien het gebrek aan domein modellering en onbewuste architectuurkeuzes hebben geleid tot slecht performende en onderhoudbare applicaties. Allard heeft diverse trainingen en workshops gegeven op het gebied van schaalbare architecturen, test-driven development, applicatie ontwerp en clean coding. Hij is ervan overtuigd dat goed vakmanschap alleen kan worden bereikt door het continu en intensief uitwisselen van kennis. De laatste jaren heeft hij het onderzoeken en toepassen van CQRS aan een aantal projecten. Als gevolg hiervan, creëerde hij de Axon Framework, een open source Java framework waarmee ontwikkelaars schaalbare en uitbreidbare toepassingen kunnen bouwen. Axon heeft een groeiende community en is reeds met succes geïntroduceerd in een aantal high-profile projecten over de hele wereld. Recent is versie 3 van Axon gelanceerd.