word lid!
NLJUG logo

Geen treinvertragingen meer dankzij Hazelcast?

Locatie Track
Vincent Enterprise
Tijd Moeilijkheidsgraad Taal
15:45:00 - 16:35:00 Intermediate Nederlands

Geen vertraging meer dankzij Hazelcast? from roelandvanbeek

Oké, ondanks de inzet van Hazelcast voor de software van NS treden er waarschijnlijk nog steeds zo nu en dan vertragingen op. Desondanks helpt Hazelcast ons echt! In deze sessie geven we een introductie in Hazelcast en laten we zien hoe het een oplossing vormt voor een aantal uitdagingen waar we bij de NS voor staan. Daarnaast gaan we in op een aantal "lessons learned" voor de use cases die specifiek zijn voor grote organisaties zoals de gevolgen voor testen, transactionele inzet binnen een Oracle Weblogic landschap en uitdagingen op het gebied van deployment.

Download hier de evaluatie van deze sessie

Bio van Peter Rademaker en Roeland van Beek

Bio Peter Rademaker:  Na het behalen van zijn master in Software Technology aan de Universiteit Utrecht startte Peter zijn carrière als software ontwikkelaar bij een kleine startup in vernieuwende horeca software. Momenteel is hij werkzaam bij Info Support waar hij werkt voor de NS in het complexe domein van Transportbesturing. Hij heeft een sterke interesse in alles gerelateerd aan software kwaliteit, en in het bijzonder testautomatisering . Dit is ook te zien aan zijn presentaties over onderwerpen als Sikuli, Arquillian en Rational functional tester, zowel op Testnet als bij de NS en Info Support.

Bio Roeland van Beek: Roeland heeft een master Technical Artificial Intelligence gedaan aan de Universiteit Utrecht en is afgestudeerd op een dataminingproject bij ProRail. Sinds september 2013 is hij trainee bij NS. Het afgelopen jaar heeft hij als Java-ontwikkelaar gewerkt aan de Bijsturingsapplicatie Materieel in het complexe domein van Transportbesturing. Daarnaast werkte hij aan een onderzoek om loopstromen op stations in kaart te brengen met behulp van sensoren.