word lid!
NLJUG logo

Java Magazine #4 - 2016

Java Magazine 2016-4

Java Magazine #4 - 2016

Java Magazine #4 - 2016

Thema: Cloud native microservices


Artikelen uit Java Magazine 2016-4

 • Angular 2

  De wereld van de frontend ontwikkeling is continu in beweging. Frameworks schieten als paddenstoelen uit de grond, paradigma’s die aan het verschuiven zijn en de mogelijkheid om een robuuste architectuur neer te zetten; het is geen toekomstmuziek meer. Dit zijn actuele onderwerpen waarover nagedacht dient te worden bij het opzetten van een nieuwe applicatie of de herbouw van een bestaande. Zo is één van de nieuwkomers op de markt versie 2 van het immens populaire Angular (https://angular.io/) framework van Google.

 • Het Land Der Blinden

  Iedereen kent natuurlijk H.G. Wells (1866-1946), de (Engelse) schrijver van o.a. "The Time Machine", "The Invisible Man" en "The War Of The Worlds". Wat weinig mensen weten is dat hij zeer veelzijdig was. Zo was hij bioloog, geschiedkundige, politiek analist, specialist in maatschappijleer en ontwerper van zogenaamde war games. Veel van die onderwerpen zijn in zijn verhalen terug te vinden. Hij schreef er meer dan honderd en vele daarvan waren helemaal geen science fiction.

 • The Design of Everyday Code

  There is something weird about our industry - we like memes; short acronyms that we cannot forget: DRY, GRASP and (the most famous one) - SOLID. The hero of my today's ramblings. SOLID is considered the foundation of the modern software development practice, next to clean code, test driven development and probably a few others. What bothers me, is that we got a bit dogmatic here, not getting the essence of those principles. What does SOLID really stand for? Why are those practices essential? What’s so appealing about them?

 • Cloud native microservices

  Je kunt er tegenwoordig niet omheen: cloud architectuur en microservices. Voor sommigen voelen ze als modewoorden: de termen worden te pas en te onpas gebruikt. Vaak zonder context of met uiteenlopende definities. Voor veel ontwikkelaars is het onduidelijk wat de impact op de applicatie en de architectuur is. Of op de eigen kennis en carrière op de lange termijn. Het is lastig om te bepalen op welke manier ze hun vaardigheden kunnen verbeteren op dit vlak.

 • Patterns en practices in microservices

  We zijn de afgelopen twintig jaar zó gewend geraakt aan softwareontwikkeling volgens het SOA-model, dat we de bijbehorende patterns en practices als vanzelfsprekend aannemen. Maar zijn die met de opkomst van microservices nog wel relevant, juist belangrijker, of soms zelfs een antipattern? In dit artikel bekijken we een paar interessante verschuivingen.

Lid worden

Wil je meer artikelen lezen uit Java Magazine? Word dan nu lid van NLJUG!

Word lid!