word lid!
NLJUG logo

Over NLJUG

De NLJUG, de Nederlandse Java User Group is opgericht in 2003. De NLJUG verenigt software ontwikkelaars, architecten, ICT managers, studenten, new media developers en haar businesspartners met algemene interesse in alle aspecten van Java Technology.

Het doel van de stichting is:

  1. in het algemeen, het behartigen van de belangen van gebruikers van op Java standaarden gebaseerde software.
  2. het onder de leden verspreiden van kennis over Java software en infrastructuur die daar gebruik van maakt.
  3. het onder de leden verspreiden van kennis over de werking van Java
  4. het stimuleren van de toepassing van Java in de professionele omgeving van onder andere bedrijven, organisaties, overheid en onderwijs.
  5. het verbeteren van de contacten tussen professionele gebruikers en de bedrijven die zich bezighouden met systemen gebaseerd op Java technologie, zowel nationaal als internationaal.

Zij tracht dit doel onder meer te bereiken door:

  1. het met regelmaat organiseren van onafhankelijke technische conferenties voor leden, waarbij ook leveranciers en gelieerde groepen zich kunnen presenteren.
  2. het stimuleren, initiëren en organiseren van thema bijeenkomsten en andere ontmoetingen.
  3. Leden te informeren via media als het Java Magazine en NLJUG.org
  4. contacten te onderhouden met andere nationale en internationale organisaties met vergelijkbare doelstellingen.
  5. het opbouwen en onderhouden van contacten met leveranciers van Java software, kennis en/of kunde, die geacht worden voor haar leden van belang te zijn.

NLJUG is lid van Java Community Process (JCP). 

Het NLJUG bestuur

Het bestuur van de NLJUG bestaat momenteel uit de volgende bestuursleden:

 

 

Bert Breeman

Voorzitter

Bert is de voorzitter van het NLJUG bestuur. Hij werkt bij Luminis Rotterdam als directeur/eigenaar  en is al meer dan 20 jaar actief in de Information and Technology branche. Bert heeft een aantal jaren geleden een Java unit opgezet en wilde deze graag verdere bekendheid geven binnen de Java community. Hiervoor is hij indertijd intensief gaan samenwerken met de NLJUG. Door deze samenwerking is hij geïnteresseerd geraakt in de werkwijze van de NLJUG en wilde daar graag ook zelf een bijdrage aan gaan leveren. Sinds 2009 is Bert toegetreden tot het bestuur van de NLJUG. Bert behartigt de belangen van de NLJUG binnen de internationale Java community.

 

 

Martin Smelt

Penningmeester

Martin is de penningmeester van het NLJUG bestuur. Martin is directeur/eigenaar van Reshift Digital. Vanuit deze rol is hij tevens verantwoordelijk voor het NLJUG projectbureau [Events, businessmeets, Java Magazine en de NLJUG bureauzaken]. In zijn vrije tijd probeert Martin vooral ook papa te zijn voor zijn 2 dochters Lola en Nikki.

 

 

Roy Wasse

Secretaris

Sinds 2013 zit Roy in het bestuur van de NLJUG. Kennisdeling is volgens hem cruciaal om bij te blijven in het vakgebied. Hij vindt het daarnaast ook nog eens leuk om telkens uit te vinden hoe je op een slimmere manier software kunt bouwen. De NLJUG is het ideale platform om kennis rondom het Java vakmanschap in Nederland uit te wisselen. Hij draagt hier dan ook graag actief aan bij. In het dagelijkse leven is hij verantwoordelijk voor de Java dienstverlening van OpenValue. Roy programmeert in zijn vrije tijd graag aan hobbyprojecten en verder vind je hem regelmatig op de mountainbike.
   

Bert Jan Schrijver

Tech Lead

Bert Jan is sinds 2014 onderdeel van het bestuur. Hij werkt als CTO bij OpenValue en als software craftsman bij JPoint. Bert Jan is Java-gebruiker sinds 1998 en houdt zich binnen het bestuur met name bezig met de inhoudelijke zaken, waaronder het programma van J-Fall, J-Spring en de IoT Tech Day.

 

 

Rob Brinkman

Lid

Rob maakt sinds 2017 onderdeel van het bestuur. Hij is mede oprichter en managing partner van JDriven, heeft een achtergrond als Java Developer en grijpt nog steeds elk kans om software te ontwikkelen, hierover te adviseren of te presenteren op conferenties.

Binnen het bestuur houdt Rob zich met name bezig met de inhoud, waaronder het programma van J-Fall en de IoT Tech Day en de redactie van Java Magazine.